tirsdag 19. juni 2012

Utstilling på Setermoen

Lørdag 16.juni ble det avholdt utstilling på Villmarksmessa. MTFK var arrangører. I utgangspunktet hadde jeg lånt bort begge mine hunder til Anna og Julie og skulle bare nyte det gode været, prate med kjentfolk og ta livet med ro. I stedet endte jeg opp med å føre tre andre hunder i ringen. Litt morsomt det og for det ble bra resultat på dyrene :).

Anna skulle føre Ery i valpeklassen og var i utgangspunktet alene, men så dukket bror Stallo opp og med litt lett overtalelse stilte Mathias opp med gutten. Det ble flotte kritikker, men dommer pirket litt på Stallo da hun mente han var litt for feminin i hodet. Ery ble BIR og Stallo BIM. I BIS finalen ble Ery nummer 3 og Anna gjorde en kjempejobb med å føre henne i ringen. Julie førte Gaia i veteranklassen og endte opp med Very Good og det er vi kjempefornøyde med :) Julie fikk litt hjelp av dommer til å justere lenken, men Gaia liker ikke å ha lenken opp under ørene og protesterte. Men julie førte henne flott i ringen. Begge jentene fikk mye skryt av tilskuerne da de sprang i ringen :).


Kritikken til Ery: 8 mnd tispe, litt under middels stor tispe, feminint hode som er bra skåret, litt lyse øyne, god hals, god lengde i kroppen, prima underlinje for alderen, god vinkling i bakbeina, noe kort overarm, akseptabel mellomhånd, gode poter, tett og god pels, mangler barter, prima gemytt, fint fremført.
 
Kritikken til Stallo: 8 mnd gammel hannvalp, av god type, feminint hode som har bra linjer, ennå lyse øyne. God hals, god lengde, godt kryss. Understilte bakben, men med prima leddutslag i potene. Litt steil i front, god mellomhånd, Prima brukspels, men mangler noe barter.


Kritikken til Gaia: Passe stor 8.5 år tispe av meget god type, feminint hode, god lengde, godt uttrykk, god hals, god...t sammensatt kropp, prima underlinje, akseptabelt vinklet i front, steil mellomhånd, trivelig gemytt, prima brukspels men litt kort, mangler barter, litt stive forbeinsbevegelser.