onsdag 2. desember 2015

Svalbardianer?

Jeg har bestandig vært en ekte Senjaværring. I barndommen ble mest mulig fritid brukt ute i Mefjordvær hos mor og far. Etter hvert flyttet jeg selv utover dit og bodde der ute i flere år før livet bragte meg til innersiden av Senja og videre til Tromsø. Etter et par år i Tromsø flyttet jeg tilbake til Senja, denne gangen på Laukhella. Her ble det nesten fire år før livet tok meg i en ny retning og neste stopp ble Svalbard og Longyearbyen.

 
 
Å flytte opp hit på denne tiden av året er veldig spesielt, selv for en som er vant med mørketid, for her er det bekmørkt fra slutten av november til slutten av januar. Men når mørketia setter inn går man også inn i adventa og det betyr ekstra lys i vinduer og på verandaer, og ikke minst julegata gjennom sentrum av Longyearbyen.
 
 
Husleien er ikke avskrekkende, men matvarer er dyrt. Å gå på Svalbardbutikken for å handle er som et lite eventyr, her finner du nesten alt. Jeg tenker stadig vekk over at en liter melk koster nesten 30,- mens en liter sprit får du fra 90,-. Men noen goder skal man vel ha :) ?